Sista dagen på året

Sista dagen på året idag. När jag spontant försöker tänka igenom vad som har hänt så står det plötsligt helt stilla. Det enda jag vet är att det har handlat så mycket om att spara pengar detta året. Om jag tänker igenom lite mer så har det väl ändå varit lite mer än så. Kanske inte det bästa året men alla år kan absolut inte ta den platsen.
               Tjugohundratretton inleddes med en bruten arm för mammas del. Högra såklart ,så det var en hel del kämpigt för henne. Vi var galet nära att boka en sista minuten all inclusive resa till Egyptien men stoppades av vår TV som gick i sönder. Lite sådär lägligt. Hela våren var det rätt så mycket plugg- brottades med alla reflektionsuppgifter. Jag kämpade även på med mina hårda linser som den jävla gubben lurade på mig - 6 månader med massa optikerbesök och en hel del lidande i ögonen - ingen kul period alls. Kan inte beskriva lyckan när min gamla optiker berättade för mig att jag visst då kan använda vanliga linser utan att bli blind. 
               På valborgsmästerafton flyttade mamma, igen. Galet jobbig flytt då vi bara var fyra stycken, hade två djur att ta hand om, och det var ett byte med en annan familj. 2 maj gick vårruset med ett härligt gäng som avslutades med mumsig picknick. På våren blev det också ett besök i Karlstad för att träffa Josefine och i slutet på maj en trip till Stockholm. Biltur med farmor o farfar upp för lite kusin-student-firande. Det var väldigt fint väder den helgen.Våren innebar för min del en hel del ångest för sommaren,jobb & hyror som skulle betalas. Vilket iof löste sig bra då vi båda fick jobb. Vi bekantade oss även med läkemedelsföretaget McNeil och satt i stolar och gav bort vårt blod till forskning för pengar. hehe. 
               Hela sommaren jobbade jag tokmycket och gick upp fem varje dag som jag skulle iväg. Fy fan vad det var jobbigt! Det var många dagar då vi var alldeles för lite personal och stressen gick ända upp till halsen. Visst lärde jag mig jättemycket också, hade roligt och träffade många intressanta människor. Men det var också många dagar med ångest inför en för liten personalgrupp och vissa rundor som ingen ville ta. Det var inte mycket roligt i sommar, då de tidiga morgnarna också innebar tidiga kvällar för min del. Men det blev en campingövernattning i Åhus och en tripp till Liseberg. Det var riktigt underbart väder hela sommaren, bästa vädret på väldigt länge, och det hade varit härligt att vara ledig mer- men vad ska man göra ^^ 
                När sommaren och jobbet var över så fick vi säga adjö till vår fina lägenhet i Lund och flytta vidare till vårt nuvarande garderobskrypin. Boendet har faktiskt funkat bättre än vad jag trott och det är rätt så skönt faktiskt att ha så pass nära till skolan. I september började juridiken som varit en tung men väldigt rolig kurs. Jag firade min 21- årsdag på tåg till Karstad. I höst har det varit många mysiga helger med släkt o familj, arbetsintervjuer och Nickelback-konsert i Köpenhamn. Farfar har hunnit fylla sjuttio år och jag har haft en mysig jul. Nu avslutas året med god middag ikväll. För att vara ett år där vi ska spara pengar tycker jag ändå att det har hänt en del. För att uttrycka mig vilket Morgan påstår är mitt favorituttryck så har året varit "helt okej".Nästa år, 2014, har jag en praktik och en sjukt spännande resa att se fram emot. Jag längtar!